Ruim 30 prachtige foto’s, van krachtige mensen met zichtbare littekens. Die zijn te zien in de fototentoonstelling ‘Marks of Pride and Beauty’. De tentoonstelling is van 7 mei t/m 21 mei gratis te bekijken in Rozet.

Fotograaf Jan van Beijnhem wil met de foto’s de krachtige persoonlijkheid van mensen met zichtbare littekens vastleggen. Met als doel dat de aandacht eerst uitgaat naar de persoon en in tweede instantie pas naar de littekens. Het leverde deze indrukwekkende tentoonstelling op.

Model uit Arnhem

Carlos Wiltink (27) uit Arnhem is één van de modellen. “Ik ben geboren in Brazilië. Daar werd ik tot mijn derde jaar mishandeld en ben ik verbrand. Inmiddels woon ik al 21 jaar in Nederland en sta ik stevig in mijn schoenen. Met deze foto laat ik mijn ware ik zien. Ik vond het moeilijk om mijn lijf te laten fotograferen, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Ik ben er echt sterker uitgekomen. Mijn boodschap aan iedereen: je bent mooi, zoals je bent. Ook met al je littekens.”

De fototentoonstelling reist heel Nederland door. Carlos heeft Rozet benaderd om ook in Arnhem te exposeren. Rozet omarmt dit initiatief en biedt Carlos als Arnhemse jongere graag het podium.

Opening

‘Marks of Pride and Beauty’ is dinsdag 7 mei geopend en nog t/m 21 mei gratis te zien in Rozet (Kortestraat 16, Arnhem).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top