Wat heb je met Arnhem?

Als geboren Rotterdammer, opgegroeid in de Betuwe, woon ik al meer dan 30 jaar in Arnhem. Een stad die past bij wat ik zoek, cultuur, concerten, natuur, werk en altijd activiteit zonder de hectiek van de hele grote stad. Al zoek ik dat laatste regelmatig op voor mijn fotografie.

Wat is je specialisme?

Het meest voel ik mij thuis op het snijvlak van documentaire- en straatfotografie en dan bij voorkeur in zwart-wit. Kleuren voegen voor mij niet veel toe en juist de intimiteit van zwart-wit geeft een dimensie aan het verhaal die je anders niet kunt bereiken. Het liefst fotografeer ik het leven op straat. Het leert je kijken naar mensen, een stad of land beter te begrijpen en verrijkt je ervaringen. Straatfotografie is mijn passie, de foto’s moeten hun eigen verhaal vertellen. De straat is waar het gebeurt. Real life, dat spreekt me aan.

Op welk werk ben je het meest trots?

Een foto die ik Desert storm heb genoemd. Een min of meer lucky shot vanaf de heup, dat is waarschijnlijk mijn meest favoriete foto, ik kan er steeds weer naar kijken, de last die de man draagt, zijn herinneringen, hoe hij zijn leven probeert op te pakken in de gekte van een stad als Las Vegas die alleen maar feest lijkt te vieren. Op de één of andere manier past die man totaal niet op deze plek, aan de andere kant past de gekte van de stad wellicht wel bij het verwerkingsproces in zijn hoofd. Je kunt de foto desert storm trouwens zien op mijn website bij my faves.

Hoe en waar doe je zelf inspiratie op?

Mijn inspiratie doe ik op twee manieren op. Ik koop regelmatig fotoboeken, van oude meesters zoals Henri Cartier-Bresson en Robert Capa, tot modernere fotografen zoals Roger Ballen en Neerlands trots Robin de Puy. Daarnaast vind ik het leuk om naar fotomusea te gaan. Zo doe ik mijn inspiratie op, maar geinspireerd raak ik vooral op straat.

Waar kunnen we meer van je werk vinden?

Mijn werk kunnen je op verschillende plekken vinden, de meest belangrijke is mijn website www.bernarddefotograaf.nl , daarnaast ben ik vrij actief op instagram www.instagram.com/bernarddefotograaf/ en twitter ik onder naam Graafber.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top