Wat heb je met Arnhem?

Het is de stad waarin in leef, woon en werk. Eigenlijk is het mooiste van de stad Arnhem dat het groot genoeg is om een echte stad te zijn, maar ook nog klein genoeg om gewoon en knus te zijn. Alles wat je wilt is er en dat op een erg overzichtelijk gebied. Ik woon sinds 2008 in Arnhem en ik zou niet meer zonder kunnen. De stad is opgedeeld in 8 unieke kwartieren en elke kwartier heeft zijn eigen stijl en kenmerken en er zijn meer dan 20 parken! Dat maakt Arnhem zo mooi, de diversiteit die ervoor zorgt dat je je altijd wel ergens op je gemak voelt. Het bruisende centrum en binnen een kilometer de uitgestrekte uiterwaarden als oase van rust.

Wat is je specialisme?

Mijn specialisme is “long exposure“ foto’s met “Bricky”, de Lego® fotograaf. Bij mijn wandelingen door Arnhem probeer ik de mooiste plekken van de stad in beeld te brengen. Als gimmick is op iedereen foto een Lego® minifiguur aanwezig. De combinatie van de grote stad en een klein poppetje, creëert een bijzonder perspectief. De foto’s zijn bedoeld als een luchtig tegenwicht tegen de overvloed aan negatief nieuws en vergelijkbare reacties daarop. Hoewel social media prachtig is, lijkt het een trend dat de berichtgeving steeds negatiever wordt. Iets wat in mijn beleving nergens voor nodig is, er zijn immers ook genoeg mooie dingen te benoemen. Ergens wil iedereen gewoon aan het eind van de dag een vrolijk berichtje, wat louter een glimlach te weeg brengt. Niet meer, niet minder. Gewoon een glimlach… Daarom brengt Bricky de mooie kanten van de stad, op geheel eigen wijze, voor jou in beeld.

Op welk werk ben je het meest trots?

Doordat ik bijna dagelijks een foto post van Bricky, in Arnhem, maar ook buiten Arnhem en zelfs internationaal, is het inmiddels een uitgebreide collectie. Op welk werk ik het meest trots ben is dan ook een vraag die me lang bezig heeft gehouden. Is dat m’n allereerste foto? Een foto die kwalitatief absoluut onvoldoende is, maar voor mij zeer waardevol als start van een nieuwe manier van fotograferen. Of toch één van de meer ludieke, komische foto’s. Per saldo kan ik nog steeds van iedere gemaakte foto blij worden. Uiteindelijk ben ik denk ik met meest trots op de foto gemaakt aan de Jansbeek. Bricky staart aan de rand van de Jansbeek naar de Eusebius, met op de voorgrond het Focus filmtheater. Een prachtige zonnige morgen, met twee unieke Arnhems gebouwen. Door het kalme water in de Jansbeek versterkt de spiegeling in het water de gebouwen nog eens extra. Dit is Arnhem…

Hoe en waar doe je zelf inspiratie op?

Mijn inspiratie overkomt me eigenlijk. Omdat in Arnhem leef, zie je veel van de stad en ontdek je haast wekelijks nog nieuwe dingen. Fotografie is bij uitstek een manier om mooie plekken die zich in de stad bevinden en soms nog verborgen houden, in beeld te brengen. Vaak kom ik deze plekken tegen als ik op weg ben door de stad, andere keren zoek ik ze bewust op. De stad fascineert. We bewegen ons door de stad, naar plaatsen, op steeds wisselende momenten van de dag. Als het regent in de straten, als de zon de parken uitlicht of als de wind je mee neemt over één van de bruggen. Het is wat we om ons heen zien en ervaren. Door de vluchtigheid en hectiek van de dag missen we vaak de schoonheid van de stad en het moment. Het is supertof en haast een eer om dat in beeld te mogen brengen. 

Waar kunnen we meer van je werk vinden?

De kern van mijn werk is mijn Facebookpagina. Hierop post ik bijna dagelijks een foto om je op de hoogte te houden van de actualiteit en andere mooie dingen in de stad Arnhem.  De beste foto’s halen de website www.bricksofarnhem.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top