Wat heb je met Arnhem?

Arnhem is mijn thuis nadat ik in 1991 vanuit Wijchen hier naartoe verhuisde met mijn ouders. Inmiddels liggen mijn roots in Arnhem. Ik ben hier volwassen geworden, mijn eerste baantje gehad, verliefd geworden, getrouwd en kinderen gekregen. Uitgaan met vriendinnen op de korenmarkt en tot in de vroege uurtjes dansen in Luxor of Manhattan, of op zondag lekker luieren in het Sonsbeekpark. Hoe gaaf is het als je op zondag in een park, dat grenst aan je wijk, gaat wandelen met je hond en je er prompt 3 herten voorbij ziet huppelen.

Wat is je specialisme?

Als fotograaf specialiseer ik mij in het maken van portretten en dan met name van vrouwen, alle vrouwen, groot of klein, dik of dun, blank of gekleurd, blond of bruin het maakt mij niet uit.

Op welk werk ben je het meest trots?

Oeh dat is lastig, ik vind veel van mijn werken mooi, als ik er dan toch eentje moet kiezen dan denk ik toch dat ik voor Robin kies of zoals veel van mijn kijkers haar noemen, ‘het meisje met je parel.’ Men vind het portret veel op dat schilderij lijken, ergens zie ik die gelijkenis ook, maar het is niet mijn doel geweest. Het is eveneens het eerste portret waarmee ik mee durfde te doen aan een internationale fotowedstrijd. Jammer genoeg geen hoofdprijs, maar wel een eervolle vermelding.

Hoe en waar doe je zelf inspiratie op?

Ik kijk veel naar werken van andere kunstenaars, oude meesters en ook huidige kunstenaars. Maar vaak komt de inspiratie vanuit de persoon die tegenover mij staat. Opeens zie ik het, zo moet ze op de foto! En zo nu en dan wordt ik ook benaderd voor een gestylde shoot, bijvoorbeeld in de stijl van Jacky Kennedy of Marilyn Monroe. Dat is ook altijd enorm leuk om te doen.

Waar kunnen we meer van je werk vinden?

Ik ben,onder de naam katjadiroen, te vinden op verschillende social media platforms , zoals Facebook, Pinterest, Instagram en uiteraard mijn eigen website www.katjadiroen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top