Wat heb je met Arnhem?

Samen met mijn man en vier kinderen woon ik in de prachtige omgeving van Arnhem.

Wat is je specialisme?

In mijn fotografie ben ik op zoek naar een documentaire verhaal waarvan ik zelf de regie voer en de mensen die ik ontmoet een eigen rol geeft. Hun context vormt het decor van mijn beeldverhaal, zonder dat dit verhaal onrecht wil doen aan de werkelijkheid.  Ik probeer de mensen die ik fotografeer op een ongedwongen manier te benaderen. Zij voelen zich op hun gemak waardoor het voor mij makkelijker wordt om tot een persoon door te dringen. Op deze manier zoek ik de magie van het moment op. Hiermee krijgen de geportretteerden een eigen gezicht.Ik ben altijd op zoek naar de poëzie in het verhaal.  

Het centrale onderwerp in mijn fotografie is de onverwoestbare hoop van de jeugd. Ik wil de verhalen verdieping geven door deze fragiele hoop vast te leggen in allerlei omstandigheden.

Op welk werk ben je het meest trots?

Als fotograaf maakt het mij gelukkig om kindertijd vast te leggen van een generatie die opgroeit in transitie gebieden. Afgelopen twee jaar heb ik gewerkt aan een omvangrijk fotoproject WE LOVE WHERE WE LIVE dat zich afspeelt in de arme mijnstreek gelegen in het bosrijke gebied van de Appalachen in West Virginia in Amerika.  Het project gaat over opgroeien en het vormen van een eigen identiteit onder moeilijke omstandigheden.  

Met fotografie kan ik niet alleen een verhaal ‘vertellen’, de foto’s zeggen ook iets over de ervaringen, herinneringen en ontmoetingen van mij zelf. Het is mij duidelijk geworden dat deze omgeving, gelegen in de Appalachen een heel bijzondere plek is waar tussen de rauwe randen van een moeilijk bestaan, ook heel veel schoonheid verborgen ligt.

Hoe en waar doe je zelf inspiratie op?

Op veel verschillende manieren raak ik geïnspireerd. Dat kunnen momenten zijn die ik in mijn eigen familiere omgeving zie gebeuren, de natuur, films, of het werk van andere fotografen. Mijn foto’s creëer ik op het moment zelf aan de hand van een gevoel, een beeld of een interactie met de persoon. 

Waar kunnen we meer van je werk vinden?

Foto’s van mijn werk WE LOVE WHERE WE LIVE zullen in de zomermaanden te zien zijn als de hoofdexpositie in het Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. In oktober wordt het werk opgenomen als groepsexpositie in het programma van The Gallery Club op een nog nader te bepalen plek in Amsterdam. Mijn werk sluit bij hen aan omdat deze editie in het teken zal staan van ‘community life in America’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top