Wat heb je met Arnhem?

Arnhem is de stad waar ik volwassen werd. Vanaf mijn 18e woon ik in Arnhem. Destijds verhuist naar Arnhem voor de studie en nooit meer weggegaan. Het mooie aan Arnhem is de variatie aan mogelijkheden, zowel de stad als de natuur en de rust. Ik reis regelmatig naar New York voor mijn fotografie en als ik dan terugkom merk ik altijd weer hoe goed we het in Arnhem hebben.

Wat is je specialisme?

Mijn specialisatie is portretfotografie en dan met name profielfoto’s voor o.a. LinkedIn. Ik ben zo’n 7 jaren geleden daarmee begonnen in een markt die nauwelijks bestond. Geinspireerd door vriend en topfotograaf Peter Hurley heb ik met die specialisatie een niche gecreerd waar vraag naar is.

Op welk werk ben je het meest trots?

Trots komt niet zozeer voort uit het werk dat ik maak, maar uit mijn vaardigheid om mensen anders naar zichzelf te laten kijken. Ik fotografeer geen modellen, maar ondernemers, entrepreneurs en professionals. Zij zijn het niet gewend om voor de lens te staan. Het is aan mij op ze er uit te laten zien als zowel zichzelf als filmsterren. Zelfverzekerd, vriendelijk, oprecht. Dat heeft heel weinig met Photoshop te maken, maar met de sfeer en het vertrouwen dat ik creeer. Daarnaast helpen mijn tips voor positioneringen, kledingkeuze en mijn lichtgebruik.

Trots komt van het moment dat iemand naar de foto’s op de monitor kijkt en zegt: “Ik heb nog nooit zo’n goede foto van mijzelf gezien”.

Hoe en waar doe je zelf inspiratie op?

Mijn inspiratie komt voort uit mijn klanten. Ik bestudeer gezichten, pas mijn verlichting aan, luister naar de verhalen en zoek de juiste expressie. In die zin ben ik een soort van stand-up fotograaf en reageer ad-hoc om de beste foto te maken.

Waar kunnen we meer van je werk vinden?

www.mauricejager.com

@maurice_jager

https://www.linkedin.com/in/mauricejager/

https://twitter.com/maurice_jager

https://www.facebook.com/mauricejagerphoto

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top